opmerkelijk

Tesla schrapt twee van de zeven kleuren

Tesla staat voor de uitdaging om de productie op te drijven en het bouwproces te stroomlijnen. ©AFP

De pogingen van Elon Musk om de productie van de Tesla verder te stroomlijnen hebben nu zelfs de kleur van de wagens bereikt.

Tesla, de Amerikaanse bouwer van geavanceerde elektrische wagens, zal zijn auto's vanaf woendag standaard slechts in vijf kleuren aanbieden in plaats van zeven. Dat maakte CEO Elon Musk bekend via Twitter.

De fabrikant laat Obsidian Black en Metallic Silver vallen om de productie te kunnen vereenvoudigen. De kleuren zullen wel nog verkrijgbaar zijn, maar enkel na een speciaal verzoek en tegen een meerpijs. De vijf resterende kleuren zijn een andere variant van zwart en zilver, naast wit, rood en blauw.

Musk staat voor de uitdaging om de productie van zijn Tesla's op te drijven en de fabricage goedkoper te maken. Tesla verliest nu geld op elke wagen die uit de fabriek rolt. Hij schreef onlangs in een blogpost dat Tesla meer dan tweemaal zoveel auto's gaat bouwen en leveren als vorig kwartaal, zonder te preciseren wanneer. In de drie maanden tot eind juni maakte Tesla 53.339 wagens en werden er ruim 40.000 geleverd.

De aankondiging over de kleuren volgt op een chaotische week voor Tesla. Het zag opnieuw een topmanager vertrekken en er waren opnieuw vragen over het gedrag van de visionaire Musk nadat die tijdens een podcast marihuana rookte. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect