'Tesla van de scooters' gelanceerd in Taiwan

De Smartscooter van Gogoro ©Gogoro

De Smartscooter, een futuristische elektrische brommer van het technologiebedrijf Gogoro, moet de Tesla onder de scooters worden. Binnenkort start de verkoop in Taiwan.

De Taiwanese forma Gogoro lanceert eind deze maand de Smartscooter, een slimme elektrische tweewieler met verwisselbare batterijen.

Onder de zitting van de hippe scooter zitten twee Gogoro-batterijen, waarmee 95 kilometer kan gereden worden. Chauffeurs kunnen lege batterijen uit de scooter halen, en die in een oplaadstation van Gogoro vervangen door nieuwe batterijen.

In Taiwan kost de brommer, die een topsnelheid van 95 km/u heeft, omgerekend 3675 euro. Daarvoor krijgen kopers ook twee jaar gratis onderhoud, een diefstalverzekering van een jaar en mogen ze twee jaar gratis elektrische batterijen gebruiken van de oplaadstations van Gogoro.

'De Smartscooter is ontworpen om de harten en hoofden te veroveren van een generatie van scootergebruikers in Taipei die een katalysator willen zijn efficiëntere, schonere en slimmere energiekeuzes', zegt stichter en CEO Horace Luke.

Voorlopig verkoopt Gogoro de brommers enkel in het scootergekke Taiwan. 'We willen ons model lanceren in een markt die erg openstaat voor innovatie, en tegelijkertijd een hoge concentratie van scooters kent. Taipei is daarvoor echt wel de ideale markt', zegt Luke. Ook andere landen staan op het verlanglijstje van Gogoro, al kan dat nog even duren.

Gogoro is een technologiebedrijf dat zich toelegt op slimme energieplossingen in megasteden. Het bedrijf werd opgericht in 2011, en haalde toen meteen 50 miljoen dollar op bij een aantal belangrijke Aziatische investeerders.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud