Topman Volvo Cars Gent verhuist naar Zweden

Geert Bruyneel - Foto Belga ©belga

Geert Bruyneel, algemeen directeur van Volvo Cars Gent, verlaat ons land. Hij trekt naar Zweden, waar hij een nieuwe functie krijgt op groepsniveau. Hij wordt er verantwoordelijk voor de aankoop en productie. Nog voor de zomervakantie duidt de groepsdirectie een definitieve vervanger aan voor Bruyneel.

De promotie van Bruyneel past binnen een nieuwe structuur die Volvo opzet voor zijn volledige productieketen, van aankoop over logistiek tot de feitelijke productie. Dat leidt ook tot de creatie van een nieuwe functie, die dat alles moet overzien. Bruyneel krijgt die functie toegewezen. Voortaan zal hij rapporteren aan de vice-president aankoop en productie. Dat is het niveau net onder CEO Hakan Samuelsson. Op dat niveau zit sinds augustus vorig jaar ook al een andere Belg: Alain Visser, vice-president marketing en verkoop. 

Bruyneel gaat per 1 juli vanuit Zweden werken. Hij wordt in Gent in eerste instantie vervangen door Eric Van Landeghem. Volvo wil nog voor de zomervakantie een definitieve vervanger aanduiden die de Gentse fabriek moet gaan leiden. 'Dat kan alle kanten uit: intern of extern, Belg, Zweed of nog een andere nationaliteit', zegt Mark De Mey, woordvoerder van Volvo Cars Gent.

Bruyneel werkt sinds 2001 voor de Zweedse autobouwer, zowel in Gent als Zweden, en volgde in november 2010 Derek Jessiman op als gedelegeerd bestuurder van de Gentse vestiging. 'Geert liet zich altijd opvallen door zijn gedreven aanpak', zegt De Mey, 'onder meer in het transformatieproces om de fabriek efficiënter te maken en de kwaliteit verder op te krikken.'

'Hij heeft een tijdje geleden ook minister-president Kris Peeters mee naar Zweden genomen, vanuit een bezorgdheid om onze concurrentiekracht.' In Göteborg kreeg Peeters van CEO Hakan Samuelsson de hoge Belgische loonkosten aangewreven. Nu Geert Bruyneel zelf in het hoofdkwartier zit, zal die kritiek er niet minder om worden.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud