Topmanager Porsche gearresteerd

©AFP

Jörg Kerner, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van motoren bij de Duitse wagenbouwer, zou een hoofdrol gespeeld hebben in Dieselgate.

Het gerecht van Stuttgart, de thuisbasis van Porsche, heeft Jörg Kerner gearresteerd. Die is bij de Duitse autobouwer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de motoren.

Porsche hult zich voorlopig in stilzwijgen, maar volgens Duitse media heeft CEO Oliver Blume het personeel via een interne memo op de hoogte gebracht van de arrestatie.

Eerder deze week viel het Duitse gerecht binnen op tien locaties die verband houden met Porsche. De huiszoekingen passen in het onderzoek naar Dieselgate, waarbij eind 2015 grootschalige manipulatie van de uitstoot van dieselauto's bekendraakte bij de Volkswagen-groep. Porsche is, net als onder meer het merk VW en Audi, een dochter van Volkswagen, dat intussen toegegeven heeft 11 miljoen voertuigen te hebben uitgerust met sjoemelsoftware.

Als 'Motorenchef' speelde Kerner mogelijk een cruciale rol bij dat bedrog. Het gerecht vreesde naar verluidt dat hij zou vluchten, waarna hij gearresteerd werd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud