Toyota gaat productie in China halveren

Een Toyota in een straat in Peking (Foto AFP)

Toyota gaat zijn productie in China drastisch terugschroeven. Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei zou vanaf oktober de productie met de helft worden afgebouwd. Aan de basis ligt het anti-Japanse sentiment in China na de eilandenruzie tussen de twee landen.

Volgens Japanse media is de verkoop van Toyota in de op een na grootste economie ter wereld in september met 40 procent gedaald. De Japanners zouden hun productie nu aanpassen aan de verwachte verkoop.

Tot november zou Toyota ook niet langer Lexus-modellen exporteren naar China. Het bedrijf reageert daarmee op het vijandige sentiment in het land tegen alles wat Japans is.

Vorige maand kwamen beide landen zwaar in conflict rond het inlijven van de onbewoonde Senkaku-eilandjes door Japan. Zowel China als Taiwan stelt dat die eilanden in de Oost-Chinese Zee tot zijn territorium behoren.

Het dispuut had ook een invloed op het vliegverkeer tussen China en Japan. De vraag is nog niet hersteld, en dus houdt Japan Airlines vast aan zijn verminderde capaciteit tot minstens 17 november, maakte de maatschappiji vrijdag bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud