Toyota roept meer dan miljoen wagens terug

Nieuwe Toyota Corolla's in de fabriek van Ohira in de prefectuur Miyagi in het noorden van Japan - Foto AFP

De Japanse autobouwer Toyota heeft opnieuw wagens teruggeroepen. Het gaat om bijna 1,3 miljoen vierwielers wereldwijd, waarvan het merendeel in de Verenigde Staten. De wagens kunnen mogelijk problemen vertonen met de airbags en ruitenwissers.

De constructeur roept enerzijds 901.000 wagens van het type Corolla en Corolla Matrix terug. Een slecht werkende chip zou per abuis de voorste airbags en de gordelspanners kunnen activeren, verduidelijkt een woordvoerder woensdag. Het gaat om de modellen van 2003 en 2004 verkocht in de VS, Canada, Mexico en Japan.

Bovendien worden ook 385.000 wagens van het luxemerk Lexus terug naar de garage geroepen. Bij de Lexus IS, het model 2006-2012, zijn de ruitenwissers mogelijk niet goed bevestigd. Het gaat om wagens die ook in de VS en Europa worden verkocht.

Het is de derde keer sinds oktober dat Toyota meer dan een miljoen wagens terugroept: 7,43 miljoen in oktober en 2,77 miljoen bij een oproep de maand nadien. In 2009 en 2010 riep de constructeur meer dan 10 miljoen wagens terug wegens gaspedaalperikelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud