Advertentie
Advertentie

Trailerbedrijf Renders vraagt bescherming

Renders kreeg af te rekenen met concurrentie uit het oosten en met zware prijsconcurrentie.

Renders, een bedrijf uit Beerse dat opleggers maakt voor vrachtwagens, heeft woensdag bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers bij de rechtbank van Turnhout. De concurrentie uit Centraal-Europa en de financieel-economische crisis hebben het bedrijf in moeilijkheden gebracht.

Bij Renders, dat naast opleggers ook industriële voertuigen produceert, werken 80 mensen.

De bescherming tegen schuldeisers, via de Wet op Continuïteit Ondernemingen (WCO), moet het bedrijf in staat stellen om te herstructureren en de tewerkstelling maximaal te vrijwaren, aldus een persbericht.

Woensdag legde Renders een plan voor een doorstart voor aan de rechtbank van Turnhout. Die zal vermoedelijk volgende week dinsdag of woensdag beslissen of ze dat plan goedkeurt.

Renders telde in de jaren 90 nog bijna 500 werknemers en produceerde jaarlijks 3.000 opleggers. De voorbije jaren kreeg het bedrijf echter af te rekenen met zware prijsconcurrentie en verhuisden veel concurrenten naar Centraal-Europa. Renders probeerde met een iinnovatief chassis een eigen niche te vinden, maar als gevolg van de crisis liepen de vraag en de productie sterk terug.

Het bedrijf wil zijn concurrentievermogen herstellen door meer in te zetten op assemblage van gestandaardiseerde onderdelen, en de eigen productie van componenten af te bouwen. Renders wil ook meer gaan verkopen in de landen waar de transportsector zich concentreert.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud