Truckreus MAN schrapt 9.500 jobs

©Bloomberg

MAN gaat drie fabrieken sluiten, in Duitsland en Oostenrijk. Daarbij sneuvelt een kwart van het totale personeelsbestand.

MAN, een van de truckmerken van Volkswagen , is van plan drie fabrieken - twee in Duitsland en een in Oostenrijk - te sluiten om zijn resultaten op te krikken. Daarbij sneuvelen 9.500 jobs, een kwart van het totale personeelsbestand.

De sluitingen zullen het bedrijfsresultaat een boost van 1,8 miljard euro geven, stelt MAN. De truckbouwer leed in het eerste halfjaar een bedrijfsverlies (ebit) van 423 miljoen euro. Vorig jaar was er in dezelfde periode 248 miljoen euro winst.

-26%
omzet
De omzet daalde met 26 procent tot 4,7 miljard euro.

Covid doet MAN flink pijn. De verkoop daalde in de eerste zes maanden met een derde tot 47.301 trucks en bussen. De omzet daalde met 26 procent tot 4,7 miljard euro.

MAN loopt inzake rendabiliteit al jaren achterop bij zijn zustermerk Scania. In het eerste halfjaar ging de bedrijfswinstmarge kopje-onder van 4 naar -9 procent. Scania rapporteerde eind juni een marge van 4,8 procent, tegen 12,2 procent vorig jaar. Ook dat truck- en busmerk heeft dus flink last van de coronacrisis. De verkoop kalfde in het eerste halfjaar een vierde af tot 5,6 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud