Tweede elektrisch model voor Audi Vorst

De Audi e-tron Sportback werd op het autosalon van Shanghai voorgesteld. ©Audi

De Brusselse fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi mag een tweede elektrisch model bouwen. Het gaat om een vierdeurs coupé met de naam 'e-tron Sportback'.

De toekenning van een tweede model aan de Brusselse vestiging werd voorafgegaan door succesvolle onderhandelingen over meer flexibiliteit en werkzekerheid tot 2020, meldt Audi.

De Audi e-tron Sportback. ©Audi

De eerste volledig elektrische wagen, een SUV met de naam 'e-tron', loopt vanaf volgend jaar van de band in de Brusselse fabriek van Audi. Brussel mag nu ook de tweede elektrische wagen bouwen. Audi had de productie van dat tweede model eerder aangekondigd voor 2019 en de Brusselse fabriek had zich kandidaat gesteld.

Audi begint in Vorst volgend jaar al met de productie van de e-tron Quattro. ©BELGA

'Met de e-tron Sportback tonen we dat Audi het thema elektromobiliteit ernstig neemt. De Brusselse vestiging kan met een tweede volledig elektrische batterijgestuurde sportcoupé optimaal benut worden', zegt prof. dr. Hubert Waltl, directeur productie en logistiek bij Audi.

Sprint

De vormgeving van de nieuwe coupé verbindt volgens de autobouwer 'klassieke Audi-elementen met trendsettende details'. De Audi e-tron krijgt een rijbereik tot 500 kilometer en zal in 4,6 seconden de sprint van 0 tot 100 km/u kunnen afleggen.

Voor de e-tron Sportback zal de autonomie meer dan 500 kilometer bedragen en zal de sprint van 0 tot 100 km/u slechts 4,5 seconden vergen.

In de Brusselse Audi-fabriek, waar momenteel de A1 gebouwd wordt, werken zowat 3.000 mensen. De directie en sociale partners van de fabriek kwamen ook tot een akkoord om in 2017-2018 extra Audi A1's te bouwen in Brussel.

Aangepast arbeidsmodel

De fabriek zal dit jaar een beroep kunnen doen op een tijdelijke verlenging van de namiddagploeg om het gevraagde extra volume van de A1 te garanderen. Volgend jaar zal het hogere aantal A1's ook door een tijdelijk aangepast arbeidsmodel opgevangen worden.

De Audi e-tron Sportback wordt tweede volledig elektrische model van het merk. ©Audi

'Audi Brussels kon de vraag van Audi tegemoetkomen dankzij de overeengekomen flexibiliteitsmaatregelen', zegt Patrick Danau, algemeen directeur techniek en logistiek van Audi Brussels. 'Het verheugt ons dat we erin geslaagd zijn (...) een tweede model naar Brussel te halen en daarmee de werkzekerheid in België op lange termijn te garanderen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud