Uber wil tegen 2025 helft Brusselse ritten emissievrij maken

Uber trekt 800 miljoen dollar uit voor het elektrificeren van zijn aanbod. ©AFP

De Amerikaanse taxiapp Uber wil tegen 2040 een emissievrij mobiliteitsplatform zijn.

In Brussel en een resem andere Europese hoofdsteden wil Uber in 2025 zeker de helft van de kilometers emissievrij rijden. In Amsterdam gaat het bedrijf nog een stap verder: daar moeten tegen 2025 alle ritten worden uitgevoerd door voertuigen die geen schadelijk stoffen uitstoten. Tegen 2040 moeten alle ritten plaatsvinden in voertuigen zonder uitstoot en door middel van openbaar vervoer en andere schone oplossingen.

Volgens Uber zal in 2025 zeker 50 procent van de in totaal gereden kilometers in zeven Europese hoofdsteden door emissievrije voertuigen gereden worden. Naast Amsterdam gaat het om Brussel, Berlijn, Lissabon, Londen, Madrid en Parijs. Amsterdam moet dus een voorloper zijn in de plannen, met 100 procent elektrische ritten binnen de ringweg (A10). Volgens Uber hangen financiƫle voordelen aan die stap voor passagiers en chauffeurs die kiezen voor Uber Green.

Om de plannen uit te voeren maakt Uber 800 miljoen dollar vrij. Met dat geld wil het bedrijf chauffeurs in Europa en Noord-Amerika financieel ondersteunen bij de overstap op een voertuig zonder uitstoot.  Uber ondertekende voor de plannen een intentieverklaring met de Franse wagenbouwer Renault en diens partner, het Japanse Nissan, om het Uber-aanbod te elektrificeren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud