Advertentie

Uitlatenproducent Bosal Oevel is failliet

©BELGA

De uitlatenproducent Bosal in Oevel (Westerlo) is failliet. Dat heeft de rechtbank van koophandel in Turnhout bevestigd. De vakbonden reageren boos, en hopen nog steeds minstens een deel van de tewerkstelling te redden via een overnemer.

De 352 personeelsleden bij Bosal in Oevel zijn maandag niet meer moeten komen werken. De directie vroeg zelf het faillissement aan. Dat werd later op de dag bevestigd en het is nu aan de door de rechter aangeduide curatoren om te bekijken wat er verder nog mogelijk is.

De bescherming tegen schuldeisers van Bosal in Oevel loopt normaal gezien eind september af, maar zo lang heeft het niet geduurd vooraleer het lot van de Kempense vestiging bezegeld werd. De gesprekken over een mogelijke overname van de uitlaten- en buizenproducten draaiden op niets uit, waardoor de directie maandag zelf de boeken neerlegde. De rechtbank van koophandel in Turnhout zou dinsdag het faillissement uitspreken.

Bosal heeft naar eigen zeggen te lijden onder de structurele crisis van de Europese automobielsector, die ook de toeleveranciers parten speelt. 'Het bedrijf is al jaren structureel verlieslatend, de toestand zou niet verbeteren als we maar enkele mensen ontslaan', klonk het eerder bij de woordvoerder van Bosal.

De woordvoerder benadrukt dat de gebeurtenissen bij Bosal Benelux in Oevel geen invloed hebben op de andere activiteiten van Bosal in Lummen of in de rest van de wereld. De vakbonden verwijten de directie dat die zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van de werknemers ontloopt, en hopen alsnog via een overname minstens een deel van de tewerkstelling te vrijwaren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud