Advertentie

Vakbonden en directie sluiten akkoord bij Volvo Trucks

Een akkoord bij Volvo Trucks. ©Jonas Roosens

Vakbonden en directie bij Volvo Group Belgium, waar sinds dinsdag gestaakt wordt in de truckfabriek in Oostakker, hebben dinsdagavond een ontwerp van verzoening ondertekend na ongeveer dertig uur onderhandelen op het Verzoeningsbureau.

Dat bevestigt het vakbondsfront. De drie erkende vakbonden (ACV-CSC Metea, ABVV-Metaal en ACLVB) zullen woensdagochtend hun leden informeren over de inhoud van het akkoord en tussen 8 en 16 uur kan er gestemd worden. Els De Vos (ACV-CSC) herinnert eraan dat het ongenoegen diep zat bij de werknemers. 'Het is nu aan de werknemers om te beslissen of wat voorligt, voldoende is', zegt ze. 

Eerder al sprak vakbondssecretaris Jo De Mey (ABVV Metaal) over een 'substantiële verbetering' voor de werknemers, wat betekent dat duidelijke maatregelen voorgesteld worden om de werkdruk aan te pakken, er ook garanties zijn dat mensen hun verlof kunnen opnemen en dat er toegevingen gedaan werden in het kader van materiaalsinvesteringen. 

Bij Volvo Group Belgium was de woordvoerder voorlopig nog niet bereikbaar voor commentaar. Sinds dinsdagochtend staken de ruim 3.000 arbeiders in de truckfabriek, daardoor werden geen vrachtwagens geproduceerd. Normaal zijn dat er 186 per dag. Ook woensdag zal er niet geproduceerd worden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud