Vlaanderen jaagt op batterijfabriek Tesla

Elon Musk, de CEO van Tesla ©Jonas Roosens

Interview met Elon Musk: ‘De zoektocht start volgend jaar’

‘Midden volgend jaar starten we de zoektocht naar bijkomende locaties in Europa om fabrieken te bouwen.’ Dat benadrukt Tesla-topman Elon Musk in een gesprek met De Tijd.

Het gaat niet alleen om een vestiging waar auto’s worden geproduceerd, maar ook om de eerste batterijfabriek van Tesla buiten de VS. Volgens Musk is het zelfs ‘zinvol om een deel van de O&O en de engineering in Europa te vestigen.’

Ik zoek een tweede gigafactory voor batterijen.
Elon Musk
Voorzitter en CEO Tesla

Vlaanderen haalt alvast alles uit de kast om in eerste instantie die Europese batterijfabriek binnen te halen. Tijdens een bliksembezoek aan ons land gisteren liet de charismatische miljardair vallen dat Vlaanderen in de top vijf van kanshebbers staat.

Achter de schermen is de strijd om de prestigieuze Amerikaanse investeerder binnen te halen al even bezig. Zowel het agentschap voor internationale investeringen FIT als de Vlaamse regering staat in nauw overleg met Tesla.

Via een ‘strategische Tesla-werkgroep’ wordt samen met het bedrijf bekeken hoe en of Vlaanderen de thuisbasis kan worden voor de batterijfabriek. Daarbij wordt vooral de Vlaamse energie-expertise uitgespeeld. Musk opende gisteren in Tilburg een tweede Tesla-fabriek. ‘De kans is groot dat we buiten Tilburg op zoek moeten naar extra capaciteit’, zei hij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud