Volkswagen heeft recordjaar achter de rug

CEO Martin Winterkorn heeft alle reden tot lachen. ©EPA

Volkswagen verkocht in 2013 wereldwijd 9,7 miljoen wagens, dat is een record. Bovendien verkocht het in China voor het eerst in negen jaar meer wagens dan rivaal General Motors.

De Duitse autobouwer Volkswagen bracht zaterdagmorgen een euforisch persbericht uit. Daarin kondigt het een stijging van de autoverkoop aan met bijna 5 procent over 2013 tot 9,7 miljoen voertuigen, een record. In dat cijfer zit ook de verkoop van de truck-merken Scania en MAN vervat. 'Alle merken hebben bijgedragen aan de groei in 2013', klinkt het bij Volkswagen. De meeste groei kwam wel van de luxe-merken Audi en Porsche.

Opvallend is dat Volkswagen voor het eerst in negen jaar in China meer wagens (3,27 miljoen) verkocht dan General  Motors (3,16 miljoen). Geen enkele andere buitenlandse autobouwer doet beter. In november kondigde Volkswagen aan dat het 18,2 miljard euro zal investeren in China tegen 2018. Tegen dat jaar wil Volkswagen ook de grootste autobouwer ter wereld zijn.

'Voor 2014 verwachten we gelijkaardige marktomstandigheden als in 2013', zegt Christian Klinger, hoofd verkoop bij Volkswagen. 'Hoewel de situatie in Europa lijkt te stabiliseren, zal de economische onzekerheid voortduren.

' Volkswagen publiceert op 13 maart de jaarresultaten.

Sinds Martin Winterkorn in 2007 aan het hoofd kwam,  nam de groep Porsche, Scania, MAN en motorfietsproducent Ducati over. Sindsdien verdubbelde ook het aantal fabrieken wereldwijd tot 105.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud