Volkswagen koopt zich in bij Chinese batterijmaker

De elektrische Volkswagen ID.3 ©Reuters

Volkswagen staat op het punt voor honderden miljoenen dollar een belang van 20 procent te nemen in het Chinese Guoxuan High-tech.

Dat meldt het persagentschap Reuters op basis van twee anonieme bronnen.

De Chinese batterijproducent heeft momenteel een beurswaarde van 2,8 miljard dollar, waardoor Volkswagen voor een belang van 20 procent aan de huidige beurskoers 560 miljoen dollar op tafel zou moeten leggen. Volkswagen zou de aandelen verwerven via een private kapitaalronde.

Voor Volkswagen   is de verkoop van elektrische auto's - net als bij alle grote autoproducenten - de prioriteit voor de komende jaren geworden. Het heeft bijvoorbeeld de ambitie om tegen 2025 in China 1,5 miljoen e-auto's aan de man te brengen.

Met dat doel voor ogen investeerde het al 2,5 miljard dollar in een nieuwe fabriek. Het was bovendien al enige tijd op zoek naar een manier om meer controle te krijgen over de aanvoer van elektrische batterijen die cruciaal zijn bij de elektrificatie van het wagenpark. 

Met Guoxuan High-tech slaat Volkswagen een belangrijke partner aan de haak. Het is - naast CATL en BYD - een van de drie grote batterijproducenten in China die goed zijn voor meer dan drie kwart van alle geproduceerde autobatterijen in het land. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud