Volkswagen versnelt plannen met e-auto's

Herbert Diess, de CEO van Volkswagen liet weten dat er 7.000 banen geschrapt worden, maar zonder ontslagen. ©EPA

De autoproducent verwacht in de komende tien jaren 22 miljoen elektrische auto's te bouwen, de helft meer dan oorspronkelijk gepland.

Volkswagen zal in diezelfde periode 70 - in plaats van 50 - elektrische modellen lanceren, te beginnen met de Audi e-tron die gebouwd wordt in Brussel. Daarna volgt de Porsche Taycan.  

Tussen nu en 2023 zal Volkswagen  19 miljard euro investeren in elektrische auto's en digitaliseringsprojecten. Dat is 8 miljard euro meer dan gepland. 'We maken het bedrijf klaar voor een digitaal en elektrisch tijdperk', luidt het.

Overbodige jobs

Digitalisering en automatisatie van routinetaken zullen wereldwijd 5.000 tot 7.000 jobs overbodig maken. Volkswagen gaat dat opvangen met een natuurlijk personeelsverloop. Bij de autobouwer werken meer dan 642.000 mensen. 

Tegelijkertijd gaat het bedrijf de productiviteit van de fabrieken met 5 procent per jaar opkrikken. Tegen 2023 zou dat de winst 'duurzaam' moeten verhogen met 5,9 miljard euro.

Voor 2019 verwacht Volkswagen dat de omzetgroei - ondanks de moeilijke economische vooruitzichten - kan oplopen tot 5 procent. De operationele winstmarge zal tussen 4 en 5 procent uitkomen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud