Volkswagens handhaaft verkoopdoel 2014

Productie van de nieuwe VW Passat in Emden ©EPA

Volkswagen (VW) ziet ondanks de lastige marktomstandigheden nog altijd mogelijkheden om dit jaar voor het eerst 10 miljoen auto's aan de man te brengen. Dat liet het Duitse autoconcern, dat ook merken als Audi, Seat en Skoda voert, vrijdag weten.

Het aantal afgeleverde auto's nam in september met 3 procent toe tot 881.300. Daarmee lag de groei vorige maand beduidend lager dan tot dusver dit jaar gemiddeld het geval was.

De verkoop over de eerste 9 maanden steeg met 5,3 procent tot 7,4 miljoen voertuigen.

Sinds VW afgelopen voorjaar de ambitie uitsprak om dit jaar minstens 10 miljoen auto's af te leveren, zijn de economische vooruitzichten er bepaald niet beter op geworden. Met name in Rusland is de verkoop mede door de crisis rond Oekraïne flink ingezakt. Daar stonden fors sterkere verkopen in Azië (met name China) en West-Europa tegenover.

Het merk Volkswagen verkocht in de periode januari tot en met september 4,4 miljoen wagens, 3 procent meer dan een jaar eerder. Bij Seat en Skoda lagen de verkopen respectievelijk 10,5 en 13 procent hoger. Van het luxemerk Audi werden 10 procent meer wagens verkocht en sportwagenfabrikant Porsche zag de afzet met 13,3 procent toenemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud