Advertentie

Volvo bant lederen zetels uit elektrische auto's

De C40 Recharge.

De in Gent gemaakte C40 Recharge wordt het eerste model van de Zweedse autobouwer Volvo waarbij lederen zetels niet meer in de optielijst staan.

Het leder wordt vervangen door duurzaam wol en nordico. Dat laatste is gemaakt van houtvezels uit duurzame bossen en gerecycleerde petflessen en wijnflessenkurken.

De nieuwe materialen zullen net als leer tegen een meerprijs van ruim 1.500 euro op de standaard textielbekleding van de zetels worden verkocht.

Het eerste model waarbij leer uit de optielijst verdwijnt, is de elektrische C40 Recharge, waarvan op 7 oktober het eerste exemplaar in de Gentse Volvo-fabriek van de band rolt. Door leer uit zijn elektrische modellen te bannen verdwijnt tegen 2030 de laatste dierenhuid uit nieuwe Volvo's. Het Zweedse merk heeft beloofd tegen 2030 alleen nog elektrische auto's te maken.

Dierenleed

'Door bij te dragen aan een verminderde vraag naar dierlijke producten doen we wat kan om dierenleed te stoppen', zegt Volvo. De overstap naar ledervrije interieurs is ook ingegeven door de bezorgdheid over de negatieve milieueffecten van de veeteelt, waaronder ontbossing.

Door leer uit zijn elektrische modellen te bannen verdwijnt tegen 2030 de laatste dierenhuid uit nieuwe Volvo's.

Vee is naar schatting verantwoordelijk voor ongeveer 14 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen als gevolg van menselijke activiteit, waarbij het merendeel afkomstig is van de veeteelt.

Volvo bant het leer uit klimaat- en dierenwelzijnsredenen. De operatie past in het voornemen om tegen 2040 een volledig circulair bedrijf te zijn. Daarom wil Volvo dat tegen 2025 alle elektriciteit die het en zijn toeleveranciers gebruiken afkomstig is van hernieuwbare bronnen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud