Volvo Car Gent onderzoekt productiestijging

De vernieuwde Volvo XC60 loopt ook in China als een trein. ©rv

De Gentse fabriek van de Zweedse autobouwer Volvo onderzoekt om de productie - hoofdzakelijk van de XC60 - te verhogen om de toenemende vraag uit China de baas te kunnen. Dat bevestigt woordvoerder Mark De Mey.

Vorig jaar al bereikte de vraag uit China het niveau van de Verenigde Staten, sinds jaren de grootste markt voor Volvo. 'De vraag blijft stijgen, waardoor we kijken in welke mate we de productie kunnen verhogen', zegt de woordvoerder.

'Wellicht wordt de productieverhoging opgevangen met overwerk. Op vrijdag zijn shiften bijvoorbeeld minder lang en ook in de weekends zijn er nog mogelijkheden, maar dat moeten we eerst bespreken met de vakbonden.'

De autobouwer ziet 2014 rooskleurig tegemoet. 'We rekenden aanvankelijk op een productie van naar schatting 250.000 auto's, maar zoals het er nu naar uitziet eindigen we boven de 260.000 en komen we in de buurt van het recordjaar 2011.'

De Gentse fabriek maakt de V40 en het afgeleid model cross country, de S60 en XC60. Nieuwe of vernieuwde modellen zitten er dit jaar voor Gent niet in. In Zweden worden wel voorbereidingen getroffen voor de productie van de nieuwe XC90, een grote SUV.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud