Volvo Cars Gent zet 300 tijdelijken op straat

Foto Eric Demurie

Bij Volvo Cars in Gent wordt het productievolume volgend jaar verlaagd. Daardoor zullen ongeveer 300 tijdelijke werkkrachten geen nieuw contract krijgen. Dat meldt Volvo Cars in een mededeling.

De contracten van de tijdelijke krachten vervallen eind dit jaar. Volvo verlaagt de snelheid van de productielijn van 59 wagens per uur naar 54.

Net als andere constructeurs kampt Volvo met een krimpende automarkt in Europa. De autobouwer past daarom zijn productievolume aan. De Gentse Volvo-fabriek moest wegens de lagere vraag dit jaar al negen werkloosheidsdagen invoeren. Volgende week is er nog een gepland, maar dat zou de laatste zijn van 2012.

 'We hebben een aantal jaren een erg positieve tendens gehad, met 2011 als recordjaar. Nu zien we de vraag dalen en moeten we onze productie herbalanceren', luidt het. 'In de huidige markttoestand is flexibiliteit essentieel in de auto-industrie.'

Bij Volvo in Gent werken nu nog 5.200 werknemers. De S60, XC60, C30 en V40 worden er gemaakt. In november wordt de nieuwe V40 Cross Country in productie genomen.

Volvo Cars, in handen van het Chineese Zhejiang Geely, heeft ook een fabriek in Zweden, in de buurt van Göteborg. Daar worden de grote Volvo-modellen gebouwd: de V70, C70, XC70, S80 en XC90.

Geely is ook in China twee fabrieken aan het neerpoten - een motoren- en een assemblagefabriek - die volgend jaar beginnen te produceren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud