Volvo Cars verankert fabriek in Gent met 60 miljoen investeringen

©BELGA

Volvo Cars gaat in 2014 en 2015 samen 60 miljoen euro investeren. Daarmee wordt het pad geëffend om vanaf 2017 nieuwe model(len) naar Gent te halen.

Volvo zal dit jaar ongeveer 22 miljoen investeren in zijn Gentse fabriek. 'Hiermee wordt een deel van de eindassemblage verbouwd om de efficiëntie in dat deel van de fabriek verder te verhogen', verduidelijkt woordvoerder Mark De Mey. 'Ook de investeringen voor het overnemen van de activiteiten van Johnson Controls Interior zijn hierin opgenomen.'

Vanaf de zomervakantie zal Volvo Cars Gent zelf instaan voor de assemblage van de tunnelconsole en dakbekleding, momenteel nog aangeleverd door Johnson Controls in Assenede. 

In 2013 investeerde Volvo Cars Gent 19 miljoen euro. De investeringen voor 2015 worden geraamd op 37 miljoen euro. 'Deze investeringen zullen de fabriek klaar zetten om ook de komende jaren Volvo's van topkwaliteit te kunnen bouwen', zegt plant manager Eric Van Landeghem. 'Ze zijn dan ook een teken van vertrouwen in onze toekomst.'

Het signaal is welgekomen na de weinig bemoedende uitspraken van Alan Mulally, de afscheidnemend topman van Ford, zondag. 'Europese autoproducenten zullen verder moeten snoeien in hun fabrieken om de overcapaciteit in de markt tegen te gaan', klonk het.

Welke modellen vanaf 2017 in de Gentse fabriek gebouwd zullen worden, is nog niet bekend. Momenteel rollen de S60, XC60, V40 en het afgeleid model V40 Cross Country van de Gentse band.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud