Volvo-CEO hekelt hoge loonkosten

De Vlaamse minister president Kris Peeters (l.), op bezoek bij Volvo Cars-CEO Hakan Samuelsson (foto: Belga) ©BELGA

België moet dringend de hoge loonkosten aanpakken. Die waarschuwing kreeg Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) gisteren.

Peeters kreeg de boodschap van Håkan Samuelsson, de topman van de Zweedse autobouwer Volvo Cars, bij zijn bezoek aan het hoofdkwartier in Zweden.

Peeters wilde er de troeven van de Volvo-fabriek in Gent in de verf zetten en een update krijgen van de toekomstplannen voor de vestiging, waar ruim 4.800 mensen werken. Samuelsson gaf duidelijk wat de bepalende factor is bij die toekomst:

'Voor de komende twee jaar zit de fabriek nog safe. Maar daarna moet ons land een duidelijke vooruitgang geboekt hebben op het vlak van de loonkosten.'

Peeters verwees naar de maatregelen die de federale regering al nam, zoals de aanpassing van de indexkorf en de plannen om tegen 2018 de loonhandicap met onze buurlanden weg te werken. Maar hij kreeg van de Volvo-top geen toezegging voor de bouw van toekomstige modellen in Gent.

Over enkele maanden bezoekt Samuelsson de Volvo-fabriek van Gent. 'Tegen dan wil ik met de federale collega’s een antwoord kunnen formuleren.' In september plant Peeters ook een ontmoeting met Geely Holding, de Chinese eigenaar van Volvo Cars, tijdens een Vlaamse handelsmissie in China.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud