Volvo Group boekt recordresultaten

©BELGA

De vrachtwagenproducent Volvo Group, met een grote fabriek in Gent, verwacht dit jaar ook een sterke vraag in Europa en de VS.

De omzet steeg vorig jaar met 17 procent tot 391 miljard Zweedse kronen. De bedrijfswinst schoot omhoog tot 40,7 miljard kronen. Dat cijfer houdt echter geen rekening met een provisie van 7 miljard kronen om toekomstige uitgaven te dekken als gevolg van hoger dan toegelaten emissies. 

De voorbije jaren profiteerde Volvo Group van een heropleving van de vraag naar nieuwe vrachtwagens. Dat zal volgens de autobouwer niet meteen veranderen. Hij verwacht dat de Europese markt op 'een historisch goed niveau' blijft terwijl de Amerikaanse economische groei de VS-markt stuwt.

Barometer

De Zweedse vrachtwagenbouwer is een barometer voor de wereldeconomie en wordt ook in ons land van nabij gevolgd. Volvo Group telt in België zo'n 3.500 medewerkers en heeft een grote fabriek in Oostakker bij Gent.

Aandeelhouders krijgen de komende maanden een dividend van 10 kroon per aandeel op de rekening gestort, het dubbele van wat analisten hadden verwacht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud