Volvo roept 40.000 Belgische diesels terug om brandgevaar

Tot vorige week rolde in Gent de Volvo V40 van de band. ©BELGA

De Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld ruim 500.000 auto's terug naar de garage, waarvan 40.000 in België.

Een kunststof motoronderdeel kan smelten, wat in het ergste geval kan leiden tot brand in de motor.

Dat is ook al een paar keer gebeurd, zei een woordvoerder van Volvo op de Zweedse tv-zender SVT, maar tot ongelukken of letsel heeft dit niet geleid. Het gaat om Volvo's met viercilinder dieselmotoren die vanaf 2014 de fabriek hebben verlaten, onder meer de V40, V60, V70, S80, XC60 en XC90.

Het merendeel van het half miljoen wagens wordt teruggeroepen in Europa. In België roept de Zweedse wagenbouwer 40.000 wagens terug uit veiligheidsoverwegingen, meldt het bedrijf zondag. De terugroepactie betreft het volledige gamma viercilinder dieselmotoren. 

Volvo bouwt in zijn Gentse fabriek de kleine SUV XC40. De vestiging maakte sinds 2012 ook de V40. Deze week rolde de 667.530 en laatste V40 er van de band.

Minder winst

Deze week bleek dat de Zweedse autobouwer in het tweede kwartaal ondanks een sterk stijgende omzet minder winst boekte. De nettowinst van Volvo bedroeg 1,4 miljard Zweedse kronen (132 miljoen euro), minder dan de helft van een jaar eerder.

Volvo-CEO Hakan Samuelsson sprak van een toegenomen prijsdruk en nieuwe taksen die de operationele winst verminderden. De Zweden willen de kosten nu nog meer terugdringen dan het van plan was.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud