Volvo Trucks investeert in Oostakker

Foto Belga ©BELGA

Volvo Europa Truck investeert dit en volgend jaar 30 miljoen euro in zijn vestiging in Oostakker (Gent), waar zware trucks gebouwd worden. De technische capaciteit kan zo stijgen van 144 naar 200 zware trucks per twee shiften.

Dat heeft de Zweedse vrachtwagenconstructeur aangekondigd, vernam het persagentschap Belga bij het ACV.

De investeringen zouden eind 2015 moeten rond zijn, maar de vakbond benadrukt dat het nog voorbarig is te stellen dat er tegen dan sowieso 200 zware trucks per twee shiften van de band zullen rollen.

Voor de investering zal onder meer plaats ingenomen worden die vrijkomt na het overhevelen van de productie van middelzware trucks naar Normandië.

In de tweede jaarhelft van 2013 werkte Volvo Trucks in Oostakker met een tijdelijke nachtploeg om de productie van zware vrachtwagens aan te kunnen.

In oktober vorig jaar kondigde Volvo Trucks enkele ingrijpende productieverschuivingen aan die de efficiëntie ten goede moesten komen. Daarbij zou Gent de assemblage van middelzware vrachtwagens verliezen aan de fabriek in Blainville in Frankrijk, maar tegelijk meer zware trucks mogen bouwen, een gevolg van het sluiten van een assemblagelijn in de hoofdfabriek in Göteborg.

Volvo Trucks maakt deel uit van de Zweedse Volvo Group, die behalve trucks ook bussen, graafmachines en motoren voor maritieme en industriële toepassingen vervaardigt. De groep is niet te verwarren met de autobouwer Volvo Cars, die ook in Gent een fabriek heeft en toebehoort aan het Chinese Geely.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud