Advertentie

Volvo werft 500 mensen aan voor productie elektrische wagens in Gent

De Volvo-fabriek in Gent. ©BELGA

Volvo Cars zoekt 500 extra personeelsleden om elektrische auto's te bouwen in zijn productievestiging in Gent.

Volvo Cars schakelt een versnelling hoger in zijn ambitie om tegen 2030 alleen nog elektrische wagens te verkopen. In de productievestiging in Gent, waar de enige elektrische Volvo die al op de markt is - de XC40 Recharge - wordt geassembleerd, gaat de Zweeds-Chinese autobouwer nog eens 500 mensen tewerkstellen.

Momenteel werken bij Volvo Gent 7.000 mensen, wat van het bedrijf de grootste industriële werkgever van Oost-Vlaanderen maakt. Omdat vanaf oktober behalve de XC40 ook de C40 van de band rolt in Gent zoekt het bedrijf extra werknemers. Ook maakt een 700-tal interim-medewerkers vanaf dan weer kans op een vast contract.

De Gentse assemblagefabriek van Volvo is een voorloper in elektrische mobiliteit. Vorig jaar werd een nieuwe fabriek in gebruik genomen om zelf de elektrische batterijen te assembleren voor de eigen wagens en rolden de eerste 6.600 elektrische exemplaren van de XC40 van de band.

Toch werden in het door corona geteisterde 2020 slechts 194.890 wagens geproduceerd, een daling van 5,5 procent en het laagste niveau in tien jaar. Door vol in te zetten op elektrische wagens (hybride en volledig elektrisch) hoopt Volvo in Gent weer naar een jaarlijkse productie van 250.000 stuks te gaan. Tegen 2022 zal de capaciteit voor elektrische wagens in Gent oplopen tot 60 procent van de totale productie. Vorig jaar was 35 procent van de Gentse productie elektrisch.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud