Volvo wil auto pakjes laten ontvangen

©Foto Volvo

De Zweedse autobouwer Volvo werkt aan een systeem dat moet toelaten dat pakjes geleverd worden in een auto, waarbij de bestuurder niet noodzakelijk in de buurt hoeft te zijn.

Hoe het systeem werkt, legde Volvo donderdag uit in een persbericht. De autobouwer heeft een 'digitale sleutel' ontworpen, die het voor de postbode of andere pakjesbezorgers mogelijk moet maken om een auto te lokaliseren en een enkele keer te openen.

'Via een smartphone of tablet zal de eigenaar van de wagen op de hoogte gebracht worden wanneer een leveringsbedrijf iets wil afleveren of nemen in de auto', klinkt het. 'Nadat de levering geaccepteerd is, wordt een digitale sleutel doorgegeven en kan de wagen geopend en weer gesloten worden. Eens de levering afgerond verdwijnt de digitale sleutel.'

Volvo hoopt met het systeem een antwoord te kunnen bieden op het probleem dat veel mensen overdag niet thuis zijn en geen leveringen kunnen aannemen. Volgens Volvo bedraagt de kost van dergelijke vergeefse leveringen voor de bedrijven in de sector jaarlijks een miljard euro.

Autobouwer Volvo Car Group, in handen van het Chinese Geely, heeft een grote autofabriek in Gent, waar momenteel de V40, S60 en XC60 van de band rollen. De andere grote Volvo-fabriek in Europa bevindt zich in Göteborg. In Azië worden Volvo's gebouwd in fabrieken in Chongqing en Chengdu (China) en in Kuala Lumpur (Maleisië).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud