'Vooronderzoek naar CEO Porsche'

Oliver Blume, de CEO van Porsche ©BELGAIMAGE

In het onderzoek naar mogelijke corruptie bij Porsche is ook een voorlopig onderzoek ingesteld tegen Oliver Blume, de topman van de sportwagenfabrikant. Dat meldt de lokale krant Stuttgarter Nachrichten.

De krant vermeldt niet waar ze de informatie vandaan heeft.

Het onderzoek zou gericht zijn op verdacht hoge betalingen aan de voormalige voorzitter van de ondernemingsraad, Uwe Hück. Het zou gaan om een half miljoen euro per jaar. Hück werkte zijn hele leven bij Porsche en was jarenlang de belangrijkste woordvoerder van het personeel.

De onderzoekers zouden ook nagaan welke rol Oliver Blume, de CEO van Porsche, bij de betalingen gespeeld heeft en hebben daarom een officieel vooronderzoek ingeleid.

Wat precies aan de hand kan zijn, blijft onduidelijk. Het gerecht spreekt van 'het misbruik van vertrouwen' ten koste van Porsche, maar geeft geen verdere details.

Dinsdag werd al bekend dat de Duitse autoriteiten vestigingen van het dochterbedrijf van Volkswagen waren binnengevallen. Daarbij zou onder andere het kantoor van Blume zijn doorzocht, net als de woning van Hück.

Die laatste is volgens Stuttgarter Nachrichten geen verdachte maar een getuige in het onderzoek. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud