Advertentie
Advertentie

VW-dochter SEAT start grootste investering ooit

De Spaanse premier Rajoy bij een bezoek aan een Seat-fabriek in Martorell nabij Barcelona

De Spaanse autobouwer SEAT gaat de komende vier jaar 3,3 miljard euro investeren, zo kondigt de VW-dochter aan.

Het geld gaat naar de aanpassing en uitbreiding van de fabrieken en de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het grootste deel van deze miljardeninvestering is bestemd voor de introductie van vier nieuwe modellen die de komende twee jaar op de markt komen.

Eerst wordt een 'compacte en sportieve 'SUV - een terreinwagen - op de consument losgelaten. Die wagen zou begin volgend jaar voorgesteld worden. Volgens Jürgen Stackmann, CEO van SEAT, gaat het om de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf.

Het is de bedoeling dat door die massale injectie de verkoop van Seat-wagens verder blijft stijgen. Sinds twee jaar zit het VW-merk stevig in de lift.

Alles samen investeert Volkswagen zelfs 4,2 miljard in Spanje. Zo worden in Navarra ook Volkswagens gebouwd. Vorig jaar haalde VW een omzet van 13,8 miljard euro in Spanje, goed voor 1,3 procent van het Spaanse bbp. Vorig jaar behoorde één op de vier wagens die geregistreerd werden in Spanje tot de VW-groep.

SEAT

Op 13 november 1950 rolde de eerste SEAT van de band in Barcelona, de Seat 1400. Vanaf 1957 bouwde de fabriek ook wagens onder licentie van Fiat, ze waren bijna identiek aan de Italiaanse wagens maar droegen de naam SEAT.

In 1984 kwam de Seat Ibiza uit, het eerste model van SEAT als onafhankelijk autobouwer. Maar twee jaar later nam Volkswagen een belang van 51 procent in het Spaanse autobedrijf en sinds 1990 is de Duitse groep de enige aandeelhouder.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud