Advertentie
Advertentie

'VW onderhandelt brugkrediet van 20 miljard'

Het Volkswagen-hoofdkantoor in Wolfsburg ©EPA

De autobouwer heeft het geld niet dringend nodig, maar wil bewijzen voldoende liquiditeiten te hebben om het dieselschandaal door te komen.

20 miljard euro. Dat is het bedrag aan overbruggingskredieten dat Volkswagen op dit ogenblik met een consortium van banken onderhandelt. De deal moet eind dit jaar rond zijn. Dat schrijft de financiële nieuwsdienst Bloomberg.

De Duitse autogigant zit in zwaar weer sinds de Amerikaanse milieudienst twee maanden geleden bekendmaakte dat VW met sjoemelsoftware de emissienormen ontweek. Even later erkende VW dat het wereldwijd om 11 miljoen dieselwagens gaat. In een prille eerste raming zette Wolfsburg 6,5 miljard euro opzij voor de terugroepactie. 

Toch heeft VW het geld niet dringend nodig. Van alle autoconstructeurs beschikt de Duitse reus over de stevigste financiële buffers. Wel moet de groep minstens 10 miljard cash beschikbaar houden om de kredietscore veilig te stellen. Die rating is belangrijk voor de grote financieringspoot van VW, die zich hoofdzakelijk met kortlopende schulden financiert. 

Met het brugkrediet zou VW tegenover beleggers vooral het signaal willen uitsturen dat het bedrijf over voldoende liquiditeiten beschikt om het dieselschandaal uit te zweten, hoe lang dat ook aansleept. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud