'Waardering Uber onder verwachting'

Een Uber en Lyft auto in San Diego ©REUTERS

Uber zou mogelijk tegen 48 à 55 dollar naar de beurs gaan, schrijft The Wall Street Journal. Dat waardeert de taxidienst op maximum 100 miljard dollar, minder dan verwacht.

De Amerikaanse zakenkrant baseert zich op documenten van houders van converteerbare obligaties waarin sprake zou zijn van een mogelijke prijsvork tussen 48 en 55 dollar per aandeel. Dat betekent dat Uber een waardering meekrijgt van 90 à 100 miljard dollar. De zakenbankiers Morgan Stanley en Goldman Sachs, die de beursgang van Uber begeleiden, hadden eerder 120 miljard dollar in de mond genomen.

De lagere waardering is mogelijk een gevolg van het ontgoochelende beursdebuut van concurrent Lyft dat vorige maand tegen 72 dollar per aandeel naar de beurs trok maar tijdens zijn eerste dagen als beursgenoteerd bedrijf meer dan 7 procent onderuit ging. De prijs lag hoger dan de initiële prijsvork die door Lyft en de banken was vooropgesteld.

Volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg zou Uber zijn beursdossier donderdag openbaar maken. Daarna trekt het management naar potentiële investeerders. Volgens goedgeplaatste bronnen zou Uber 10 miljard dollar willen ophalen. Daarmee wordt het de grootste beursintroductie van het jaar in de VS en een van de tien grootste ooit. De eerste notering is gepland voor mei.

The Wall Street Journal sluit evenwel niet uit dat de prijsvork nog verandert als Uber zijn investeerdersronde start. Uber boekte vorig jaar 3,3 miljard dollar verlies op een omzet van 11 miljard. Vorig jaar werd de waarde van Uber geschat op ongeveer 76 miljard dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud