'Zeker opvolger voor Audi A1 in Brussel'

Koning Filip bezocht in oktober vorig jaar de fabriek van Audi in Brussel naar aanleiding van de 500.000ste A1. ©Photo News

'Er komt met zekerheid een opvolger voor de A1 in de Audi-fabriek van Brussel', waarvan het contract eind 2016 afloopt. Dat heeft Hubert Waltl, het bestuurslid bij Audi dat verantwoordelijk is voor de wereldwijde productie, dinsdag in Ingolstadt gezegd aan het persagentschap Belga.

Meer duidelijkheid is er nog niet. De officiële aankondiging van een beslissing zou nog 'enige tijd' op zich kunnen laten wachten. Maar dat er een opvolger komt, staat dus vast.

Vakbondsman Hedwin De Clercq (ABVV) liet eerder weten dat de arbeiders in Brussel stilaan ongerust zijn en hopen dat er snel meer duidelijkheid komt. In Ingolstadt heet het dinsdag dat ongerustheid niet nodig is en dat er 'zeker een opvolger komt'.

De woordvoerder van Audi Brussels, Jurgen Thysmans, bevestigt dat. 'Zoals professor Waltl aangaf, zal er een opvolger komen voor de Audi A1. Welk model dat zal zijn, is vandaag niet relevant en het is belangrijk dat onze medewerkers zich niet laten afleiden van hun huidige opdracht', aldus Thysmans.

De kerntaak van de Brusselse ploeg is volgens de woordvoerder vandaag de A1. 'We moeten ervoor zorgen dat we de gevraagde volumes op tijd en met premiumkwaliteit kunnen leveren aan klanten wereldwijd. Het hoofdkantoor zal op tijd en stond over de opvolger communiceren. Maar daar is het vandaag helaas te vroeg voor.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud