Zes op de tien verkochte auto's rijden op benzine

Vorige maand zijn bijna dubbel zoveel benzine- als dieselwagens ingeschreven. ©ANP

De populariteit van de dieselauto in België neemt spectaculair af.

Terwijl de diesel in augustus nog goed was voor 48 procent van de verkoop van nieuwe auto’s, reed amper een op drie van de in april ingeschreven auto’s op diesel. Dat blijkt uit de inschrijvingscijfers van de automobielorganisatie Febiac. Met bijna 33.000 inschrijvingen tekende de benzinewagen vorige maand voor 60 procent van de Belgische autoverkoop.

In augustus was diesel nog populairder dan de benzine, maar vorige maand zijn bijna dubbel zoveel benzine- als dieselwagens ingeschreven. De benzinemotor strijkt de volledige winst op van de dieselverkoop, die al maanden krimpt door hogere prijzen aan de pomp, lage-emissiezones en een dreigend dieselverbod in Duitse steden.

Alternatieve aandrijvingen kunnen niet profiteren van de ravage bij de diesel. Hun aandeel schommelt al maanden rond 6 procent. De hybride auto, die een elektrisch aandrijving met een benzinemotor combineert, zag zijn aandeel in de totale verkoop de voorbije maanden zelfs dalen tot 4 procent. Die neergang is deels te wijten aan de onlangs verstrengde fiscaliteit voor ‘nephybrides’.

©MEDIAFIN

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect