'1,9 miljard euro voor redding SNS Reaal'

(Foto: HH) ©Hilz, Peter/Hollandse Hoogte

SNS Reaal, de vierde grootste bank van Nederland, heeft private investeerders, waaronder de drie grote Nederlandse banken ABN AMRO, ING en Rabobank, bereid gevonden om in totaal 1,9 miljard euro aan kapitaal te investeren om de bank te redden. Dat schrijft nieuwszender RTL Z woensdag op zijn website.

De vraag is volgens de zender nog of de Europese Commissie akkoord zal gaan met de investering, die via een indirecte constructie zou plaatsvinden, omdat ING en ABN AMRO een verbod op overnames hebben gekregen vanwege ontvangen staatssteun.

Het aandeel SNS Reaal stijgt woensdag fors in reactie op het nieuws. Ook de koersen van twee eeuwigdurende achtergestelde leningen of 'perpetuals' veren op.

ABN Amro, ING en Rabobank zouden samen circa 400 miljoen willen investeren, om een nationalisatie van SNS Reaal te voorkomen, meldt RTL-Z op basis van 'doorgaans betrouwbare' anonieme bronnen in de financiële wereld. Daarnaast zouden andere private investeerders nog 1,5 miljard beschikbaar willen stellen.

Nationalisering

Hoewel de banken hiermee de nationalisering van een tweede grote Nederlandse bank willen voorkomen - na ABN AMRO, dat werd genationaliseerd in 2008 - zal in dit plan de overheid nog steeds moeten bijdragen aan de redding van SNS Reaal, schrijft RTL.

SNS kwam in de problemen door de overname van een vastgoedportefeuille van ABN AMRO. Die leverde de bank-verzekeraar al honderden miljoenen euro's verlies op. SNS wil een oplossing voor medio volgende maand, wanneer de groep haar jaarcijfers bekendmaakt. Blijft een oplossing uit, dan is een nationalisering niet uitgesloten.

De Telegraaf meldde woensdag dat er al volgend weekend of uiterlijk maandag voor de opening van de beurs een oplossing zou worden gepresenteerd. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud