Advertentie

‘2015 sleuteljaar voor duurzame bank NewB'

De eerste algemene vergadering met de coöperanten vond vorig jaar in de zomer plaats. ©Photo News

De algemene vergadering van de coöperatie NewB - die een nieuwe duurzame bank wil oprichten, heeft zaterdag een nieuwe kapitaalronde aangekondigd. In de loop van volgend jaar volgt ook een bankkaart.

Momenteel telt NewB naar eigen zeggen 128 lidorganisaties en 48.000 leden. Regelmatig zijn er bijeenkomsten waar die coöperanten hun zeg kunnen doen. Blikvanger van de vergadering zaterdag is de lancering van de NewB Card in het tweede trimester van volgend jaar. De kaart zal worden aangeboden aan alle coöperanten.

Tijdens de vergadering werd ook een nieuwe kapitaalronde opgestart. De maximale inlage per coöperant wordt opgetrokken tot 1.000 euro voor natuurlijke personen en 5.000 euro voor rechtspersonen. Voorts is het de bedoeling dat volgend jaar een bankvergunning wordt aangevraagd. '2015 wordt zo een sleutel om de bank op te richten', klinkt het.

Zaterdag werd ten slotte een maatschappelijk comité van 12 leden aangesteld. Zij moeten in de toekomst waken over de waarden van NewB. Een van hun opdrachten wordt het voorstellen van een charter met betrekking tot het kredietbeleid van de toekomstige bank. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud