29 Argenta-automaten blijven gesloten

©Dries Luyten

Na enkele zware plofkraken nam Argenta in oktober de moeilijke beslissing alle bankautomaten te sluiten. De 29 bankautomaten die vandaag nog gesloten zijn, blijven dat wellicht voor altijd.

Na een eerste risicoanalyse werd eind november ruim de helft van de bankautomaten weer geactiveerd. Vandaag, meer dan 2,5 maanden na de sluiting, zijn nog 29 automaten gesloten. Dat is 8 procent van de 364 toestellen in de 460 Argenta-kantoren.

364
geldautomaten
Na enkele brutale plofkraken sloot Argenta eind oktober alle 364 geldautomaten.

Welke automaten blijven gesloten? Bij sommige bleek uit de risicoanalyse dat een heropening niet opportuun is, omdat het risico op schade of gewonden bij een nieuwe overval te groot is. Maar ook sommige kantoorhouders, die soms boven het kantoor wonen, hebben aangegeven dat ze de automaat niet willen herstarten.

De sluiting van de automaten was een moeilijke beslissing voor Argenta, maar de bank oordeelde dat de veiligheid van de klanten, de medewerkers en derden niet meer gegarandeerd was door de almaar agressievere pogingen met explosieven geld uit de automaten te roven. De ruim 1,5 miljoen Argenta-klanten konden alleen nog geld afhalen aan het loket.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een plofkraak gepleegd op een Bpost-kantoor in Zaventem.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud