9.000 banen weg bij Lloyds bank

©Bloomberg

Bij de bekendmaking van de kwartaalresultaten bevestigde de Britse bank Lloyds de geruchten dat ze de komende drie jaar 9.000 banen zullen schrappen. De reorganisatie komt er ondanks een stevige winstgroei.

De Britse bank bevestigde de geruchten dat 150 kantoren zullen sluiten en een tiende van het personeel moet afvloeien. Met steeds meer klanten die gebruikmaken van onlinebankieren wil Lloyds minder inzetten op fysieke bankfilialen.

Sinds Lloyds in 2008 met staatssteun overeind werd gehouden heeft de bank al zo'n 37.000 banen geschrapt.

Sinds Lloyds in 2008 met staatssteun overeind werd gehouden heeft de bank al zo'n 37.000 banen geschrapt. Het concern heeft nu nog circa 88.000 werknemers in dienst. Volgens de Britse bankenvereniging nemen de transacties in bankkantoren jaarlijks met 10 procent af. Analisten van Deutsche Bank gaven eerder aan dat als die krimp doorzet, de zes grootste Britse banken de komende 10 jaar ongeveer driekwart van hun 8.000 filialen zullen moeten sluiten.

Winstgroei

Temidden van de besparingsoperaties boekte de grootste Britse hypotheekverschaffer een winstgroei van 41 procent in het derde kwartaal. De brutowinst van Lloyds  bereikte de 2,2 miljard pond (2,7 miljard euro) en overtrof daarmee de analistenverwachtingen. De bank profiteert van het economische herstel in Groot-BrittanniĆ« en Ierland, waardoor de vraag naar hypotheken toeneemt. De netto-intrestmarge (het verschil tussen de rente-inkomsten en intrest-uitgaven van een bank) verruimde van 2,2 tot 2,5 procent. Het balanstotaal bleef stabiel op 856 miljard pond (1.085 miljard euro).

De Britse overheid zit nog met een participatie van 25 procent in Lloyds bank.

CFO George Culmer blijft hoopvol dat de bank voor het boekjaar 2014 een dividend zal kunnen uitkeren. Het aandeel Lloyds daalde dit jaar met 4,5 procent, maar zit wel nog steeds boven de 61 pence, de koers waarbij de Britse schatkist break-even draait op haar investering van 2 miljard pond waarmee ze de bank redde. De Britse overheid heeft na de verkoop van aandelen voor 4,2 miljard pond begin dit jaar nog een belang van 25 procent in Lloyds.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud