Advertentie

BNP Paribas Fortis lanceert onlinebankieren met Itsme

Voorlopig hebben slechts 65.000 Belgen een Itsme-account. ©itsme

Na ING en Belfius maakt nu ook BNP Paribas Fortis aanmelden met de smartphone-app Itsme mogelijk. Die app wil de bankkaartlezer op termijn overbodig maken.

De klanten van BNP Paribas Fortis kunnen voortaan hun kaartlezer links laten liggen en met hun smartphone inloggen in het vernieuwde webbankingplatform. De bank lanceert daartoe het gebruik van de app Itsme, die de klant ook kan gebruiken om betalingen te bevestigen. Dat meldt de bank op haar website.

Er komen geleidelijk nieuwe toepassingen. Zo zal de klant in de loop van volgend jaar Itsme ook kunnen gebruiken om in te loggen op de Easy Banking-app van de bank.

Digitale identiteit

De identiteitsapp Itsme is een sectoroverschrijdend initiatief dat eind mei gelanceerd werd met de steun van de federale overheid. Het moet in België uitgroeien tot de standaard voor digitale identiteit die alle wachtwoorden op het web vervangt.

Eén app en één geheime vijfcijferige code volstaan om toegang te krijgen tot de verschillende digitale diensten die de partners van het project aanbieden. Dat roept bij critici wel de vraag op of er niet te veel gevoelige persoonsinformatie gebundeld wordt op de smartphone.

Voorlopig hebben slechts 65.000 Belgen een Itsme-account. Maar nu ook de grootste bank van het land zich achter het project zet, kan dat aantal alleen maar stijgen.

KBC volgt

ING en Belfius gingen BNP Paribas Fortis voor. KBC volgt binnenkort, zegt Itsme op zijn website. Bij die bank kan je sinds vorige maand al klant worden via Itsme en er een rekening openen. 'In de toekomst komen er nog mogelijkheden bij', zegt KBC op zijn website.

Dat betekent dat binnenkort alle vier de grootbanken Itsme ondersteunen. Argenta, de nummer vijf op de Belgische markt, zegt 'met interesse naar het initiatief te kijken'.

De banken schaffen de traditionele bankkaartlezer op korte termijn niet af. 'Itsme is een gebruiksvriendelijk en sneller alternatief, maar komt er niet voor in de plaats', klinkt het unisono.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud