Bancontact Company en Payconiq willen fuseren

©rv

De aandeelhouders van Bancontact Company en Payconiq Belgium tekenden een werkovereenkomst om te fuseren tot Bancontact Payconiq Company, blijkt uit een gemeenschappelijke mededeling.

De realisatie van de fusie staat gepland voor het einde van het tweede kwartaal van dit jaar. Het nieuwe Belgische bedrijf zal nieuwe innovatieve producten voor zowel binnenlandse als Europese betalingen aanbieden, zoals een eengemaakte betaalapp ‘Payconiq by Bancontact’.

Voorlopig blijven de twee bestaande betaalapps (Bancontact-app en Payconiq-app) beschikbaar. De vertrouwde Bancontact-kaart blijft gewoon bestaan, zowel online als in de fysieke winkel. De Bancontact-kaart verandert ook niet van naam.

Banken

Vijf banken scharen zich achter het nieuwe Belgische bedrijf. AXA Bank, Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC zijn alle vijf aandeelhouder van Bancontact Company. Belfius, ING en KBC waren al een tijd aandeelhouder van Payconiq Belgium. Recentelijk werd ook BNP Paribas Fortis aandeelhouder van Payconiq Belgium. De betaaloplossingen voor zowel elektronisch als mobiel betalen worden uiteraard niet beperkt tot de klanten van de vijf banken, maar zijn er voor iedereen.

Mobiel

De fusie belooft 'het beste van twee werelden' voor consumenten en handelaars. Payconiq is gespecialiseerd in betalingen met de smartphone en het scannen van QR-codes.  Payconiq-handelaars ontvangen via mobiele betalingen rechtstreeks het geld op hun rekening zonder dat ze bijkomende hardware zoals een betaalterminal nodig hebben.

Bancontact Company, dat zowel de Bancontact-kaart als de mobiele Bancontact-app aanbiedt, gaat prat op een grote reikwijdte bij de consument. 

Het totale aantal mobiele betalingen met de apps van Bancontact Company en Payconiq Belgium verviervoudigde in 2017 ten opzichte van 2016. In 2017 verwerkten Bancontact en Payconiq samen zo’n 15 miljoen mobiele betalingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud