Banken verleenden al 160.000 betaalpauzes

Meer dan 66.000 hypotheekeigenaars hebben al uitstel van betaling gevraagd als gevolg van de coronacrisis. ©ANP XTRA

In drie weken tijd hebben de Belgische banken al meer dan 160.000 keer uitstel van betaling verleend aan bedrijven en particulieren die door de coronacrisis problemen dreigden te ondervinden met het aflossen van hun kredieten.

De regering en de banken werkten eind maart een regeling uit waarbij bedrijven en particulieren die door de coronacrisis financiƫle problemen dreigen te hebben tot zes maanden uitstel kunnen krijgen voor de afbetaling van hun woonkrediet of lening. Daarvoor moeten ze wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Drie weken nadat die regeling in werking is getreden, hebben dus al meer dan 160.000 bedrijven en particulieren daar gebruik van gemaakt, leren nieuwe cijfers van de bankenkoepel Febelfin. Meer dan 66.000 kregen betaaluitstel voor hun woonkrediet. Meer dan 96.000 keer werd uitstel van betaling gegeven voor bedrijfskredieten. In totaal gaat het over een onderliggend kredietvolume van 13,8 miljard euro, of gemiddeld 142.000 euro per krediet bij bedrijven. 

Vorige week werd ook het Koninklijk Besluit gepubliceerd dat banken de mogelijkheid geeft bedrijven kredieten te verlenen die gewaarborgd worden door de overheid. Die 'bazooka' heeft een omvang van maximaal 50 miljard euro. Het is nog niet duidelijk in welke mate bedrijven al gebruik hebben gemaakt van die nieuwe regeling. Het is nog iets te vroeg om daar cijfers over te kunnen geven, valt te horen bij Febelfin. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud