Belfius lanceert mobiel betalen 'onder vrienden'

Belfius introduceert morgen een dienst waarmee particulieren hun onderlinge betalingen kunnen regelen via Facebook Messenger.

De rekening delen van een etentje onder vrienden of een betaling vragen voor een gemeenschappelijk geschenk kan voortaan nog makkelijker geregeld worden via de smartphone. Pengo, een nieuwe dienst van Belfius die ook beschikbaar wordt voor niet-klanten, wil de onderlinge communicatie vergemakkelijken.

Wie geld tegoed heeft, zal een betalingsverzoek kunnen sturen via een messaging app als Facebook Messenger of Whatsapp. De ontvanger krijgt het verzoek dan te zien in zijn messaging-app Facebook Messenger of WhatsApp, of via e-mail of sms. Hij kan dan met enkele tikken op smartphone de betaling uitvoeren via zijn bankapp of de app van Bancontact. De gebruiker kan ook een betalingsverzoek gelijktijdig versturen naar verscheidene personen om een gemeenschappelijke factuur te regelen.

Pengo wordt geïntegreerd in de mobiele app van Belfius en zal voor niet-klanten vanuit Facebook Messenger rechtstreeks toegankelijk zijn voor alle gebruikers met een Belgische zichtrekening. Facebook of de andere netwerken komen wel niet tussen in de betalingen. Dat blijft het domein van de banken. 'Pengo combineert zo de toegankelijkheid van de sociale netwerken en het hoogste niveau van veiligheid van bancaire betaaloplossingen', zegt Belfius.

De dienst werd ontwikkeld door zijn innovatiedochter The Studio. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect