Buffett stapt in Italiaanse verzekeringen

Warren Buffett ©REUTERS

De Amerikaanse topbelegger wordt hoofdaandeelhouder van het obscure Societa Cattolica di Assicurazioni.

Buffett investeringsvehikel Berkshire Hathaway neemt een belang van 9 procent in de groep, de vijfde grootste speler op gebied van schadeverzekeringen in Italië. De Amerikaanse beurslegende neemt dat pakket aandelen voor zo'n 136 miljoen euro over van Banca Popolare di Vicenza.

Dat is een van de twee Venetiaanse banken die vorige lente nog in extremis moesten worden gered door de Italiaanse overheid. Rome trok toen 17 miljard euro uit om Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca overeind te houden. 

Enthousiaste beleggers

Op de beurs van Milaan wordt de landing van Buffett in Italië enthousiast onthaald. In de loop van vrijdagochtend spurtte het aandeel ruim 23 procent hoger. Beleggers hopen dat  Societa Cattolica di Assicurazioni eindelijk werk kan maken van een degelijk strategisch plan nu het met Buffett een stabiele nieuwe aandeelhouder aan boord heeft.

De 87-jarige Buffett heeft er een drukke week op zitten. Dinsdag bleek dat de investeerder de controle had verworven over Pilot Flying J Trucks, een van de grootste uitbaters van wegrestaurants in de VS en Canada. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content