Advertentie

Creatieve duizendpoot gaat bankapp Banx leiden

Izzy Van Aelst (midden) werd tien jaar geleden bekend door een deelname aan de talentenjacht 'Idool', maar koos later voor een carrière in de financiële sector. ©Photo News

De nieuwe app voor mobiel bankieren van Belfius en Proximus zal geleid worden door Izzy Van Aelst. Bekend als mediafiguur, maar met jaren ervaring in de financiële sector.

In september gaat Banx, het verrassende bankproject van Proximus en Belfius, van start. Banx belooft een volledig digitale en Belgische bankervaring van de volgende generatie met aandacht voor duurzaamheid. Het project komt onder de vleugels van Geert Van Mol, de chief digital officer van Belfius, en Tom Discart, head financial growth activities van Proximus, maar aan het hoofd van het Belfius-team achter Banx zal de 39-jarige Izzy Van Aelst staan.

De Leuvenaar met Congolese roots heeft een opmerkelijk en veelzijdig profiel. Hij raakte een tiental jaar geleden bekend bij het jonge publiek dankzij een deelname aan het televisieprogramma 'Idool'. Voordien deed de zanger van Epic Lane presentatiewerk op Jim TV en had hij een rubriek in 'Man bijt hond'. De Leuvense CD&V overtuigde hem ook om in de politiek te gaan. Van Aelst werd 's lands jongste kandidaat bij de Kamerverkiezingen in 2003. Hij keerde de politiek en de showbizz echter de rug toe.

Na zijn studies rechten was Van Aelst actief als marketeer bij de voedingsreus Mondelez, verantwoordelijk voor het zoute TUC-koekje. Sinds 2010 werkte hij in marketingjobs bij BNP Paribas Fortis en de verzekeraars NN en Ageas, met onder andere een functie in Portugal. Voor zijn recente overstap naar Banx was hij bij BNP Paribas Fortis director customer insights, market insights & pricing.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud