ING België verliest alweer topper

ING België zag de voorbije weken al drie zwaargewichten vertrekken. ©ANP

Met directielid Emmanuel Verhoosel ziet de Belgische grootbank deze maand al een derde topfiguur met jarenlange ervaring vertrekken.

De 48-jarige Verhoosel mag dan niet de bekendste naam zijn, binnen ING België was hij wel een zwaargewicht. Verhoosel, die al een tiental jaar voor ING werkte, stond als hoofd Wholesale Banking sinds 2014 in voor de relaties met de grote zakelijke klanten van ING in België en Luxemburg. Hij maakte ook deel uit van het directiecomité van de bank.

In een persbericht geeft ING België mee dat Verhoosel zelf heeft besloten om de bank te verlaten, al zal hij tot eind augustus wel nog aan boord blijven om bepaalde strategische projecten af te werken. Erik Van Den Eynden, de CEO van ING België, zal Verhoosels job op zich nemen zolang de zoektocht naar een opvolger duurt. 

Aderlating

De afgelopen weken hebben opvallend veel toppers ING België verlaten.  Clemens Scholzen, die het zelfstandigennet leidde,  is sinds deze maand de CEO van van CBC Banque, de Waalse tak van KBC. Hij was sinds 1987 aan de slag bij ING België, toen nog BBL.

Inge Ampe, goed voor 25 jaar ervaring in commerciële functies bij ING, gaat vanaf oktober aan de slag bij Argenta als commercieel directeur.

Ivo Pareyns, die als personeelsdirecteur mee de herstructurering van ING België dirigeerde, kreeg dan weer promotie. Eerder deze maand raakte bekend dat Pareyns voortaan bij de Nederlandse moedergroep gaat werken en binnen de HR-poot de tak Operatiions & Transformations te leiden.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect