Advertentie
Advertentie

Julien De Wilde bestuurder af bij KBC

Julien De Wilde - Foto Thomas De Boever ©Thomas De Boever

Bank-verzekeraar KBC wijzigt zijn raad van bestuur. Julien De Wilde en Dirk Heremans vertrekken omdat ze de leeftijdsgrens van 70 jaar bereiken of bereikt hebben, en ze worden opgevolgd door respectievelijk JPMorgan-bankier Nabil Ariss en ex-vicegouverneur van de Hongaarse centrale bank Julia Király.

De wijzigingen kaderen 'in een eerder opgesteld opvolgingsplan', stelt KBC in een persbericht. Julien De Wilde, voormalig CEO van Alcatel en Bekaert, was bestuurder bij KBC Bank, Dirk Heremans, rechtseconoom aan de KU Leuven, bij KBC Groep. De wijzigingen werden al goedgekeurd door de Nationale Bank.

De groep hijst ter vervanging van Heremans de Hongaarse Julia Király aan boord. Haar laatste functie was die van vicegouverneur bij de centrale bank van haar land. Ze heeft er een hele carrière op zitten in de financiële wereld, zowel aan overheidszijde bij onder meer het Nationaal Planbureau als in de privésector, onder andere bij Credit Bank.

Daarnaast heeft ze ook een academische carrière uitgebouwd aan de Corvinus University in Boedapest. Dat culmineerde onlangs in haar benoeming als afdelingshoofd van de International Business School in Boedapest op 1 oktober 2013.

De vervanger van Julien De Wilde was tot voor kort vice-president bij JPMorgan in Londen. Nabil Ariss heeft de Libanese nationaliteit, maar bouwde een bijzonder internationale carrière uit. Hij haalde diploma's in Parijs en Chicago. Hij werkte daarna onder meer bij consultingreus McKinsey, en nadien bij JPMorgan, waar hij in de rangen opklom in het Londense kantoor. In mei vertrok hij daar.

Dat er twee buitenlanders, onder wie een vrouw, aantreden is geen toeval. Het is een bewuste politiek van KBC om zijn raad van bestuur verder te internationaliseren en te vervrouwelijken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud