KBC stuurt 200 mensen met vervroegd pensioen

©BELGA

Na BNP Paribas Fortis stuurt ook KBC meer mensen met vervroegd pensioen. Dat is op een ondernemingsraad bekendgemaakt.

KBC gaat aan een beperkte groep medewerkers 'selectief en individueel' een aanbod doen om vroegtijdig het bedrijf te verlaten, via het systeem van Vrijstelling van Prestaties voor Pensioen (VVP). Dat moet leiden tot het vertrek van 200 personeelsleden.

Het aanbod zal nog geen impact hebben op de resultaten over het derde kwartaal, zegt het bank. KBC legt een provisie van 28 miljoen euro aan in het vierde kwartaal. Dat komt neer op 140.000 euro per vertrekker.

De bank heeft de betrokkenen zelf in kaart gebracht. Het is dus niet zo dat medewerkers zelf kunnen vragen om in het aanbod te stappen. De doelgroep bestaat uit werknemers van wie de functievereisten van hun job in de toekomst fundamenteel verschillen met wat ze vandaag doen en die voor andere functies in de groep niet meer in aanmerking komen. Alleen werknemers die over minstens veertig jaar anciënniteit beschikken of op 31 december 2015 minstens 56 jaar oud waren, krijgen een aanbod. Ook moeten ze werken in afdelingen waar grote veranderingen bezig zijn of op stapel staan. Dat geldt bijvoorbeeld voor het kantorennet.

Het gaat om een vrijwillige regeling. Als het personeelslid niet geïnteresseerd blijkt te zijn, zoekt de bank iemand anders. Het aanbod houdt in dat het personeelslid de helft van zijn brutoloon uitbetaald krijgt tot aan zijn wettelijke pensioen.

In die periode blijft hij officieel op de payroll van het bedrijf staan, maar hoeft hij niet meer te komen werken. Omdat hij geen productieve activiteit meer uitvoert, heeft hij wel geen recht meer op extralegale voordelen zoals maaltijdcheques of een bedrijfswagen en evenmin op variabele vergoedingen.

Wie op het aanbod ingaat, zal vanaf de tweede helft van volgend jaar de bank kunnen verlaten.

Kantorennet

Het banenverlies is het gevolg van 'veranderend consumentengedrag', stelt KBC. De bank kiest in haar reactie daarop al een aantal jaar voor de weg van de geleidelijkheid, beklemtoont de directie. Die informeerde de sociale partners donderdag op een gewone ondernemingsraad. 

Bij KBC België werken ruim 13.000 mensen. De bank blijft selectief aanwerven, zegt het bedrijf nog. Eind juni beschikte de bank in België over 779 bankkantoren (707 bemande kantoren en 72 automatenkantoren), of vier minder dan eind vorig jaar. Daarnaast heeft elke regio zijn regionaal adviescentrum (RA).

Recent raakte bekend dat ook BNP Paribas Fortis werkt aan een nieuw plan om via eindeloopbaanregelingen afscheid te nemen van circa 250 oudere werknemers. Daar zou een bedrag van 180.000 euro per persoon mee gemoeid zijn.

 

Vakbondsman Dirk De Backere (LBC-NVK), de secretaris van de ondernemingsraad bij KBC, heeft gemengde gevoelens bij het aanbod van de directie.

'Er zijn effectief een aantal collega's die niet mee kunnen in de digitale omwenteling van het bedrijf. Maar je hoopt als vakbond dat ze nog ingezet kunnen worden in de ondersteunende diensten. Mensen een half loon geven zonder dat daar een productieve activiteit tegenover staat, is toch een stap terug als het om activering van oudere werknemers gaat.'

Aan de andere kant is De Backere blij dat KBC voor een heel geleidelijke koers blijft kiezen, en niet voor een grote sanering zoals concurrent ING.

Hij wijst nog op een mogelijke bron van wrevel bij het personeel. 'Het is de directie die bepaalt wie in aanmerking komt. Sommige collega's zouden misschien zo'n eindeloopbaanregeling wel willen, maar zullen niet geselecteerd zijn.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud