Massaal jobverlies op til bij ING

©ANP

De bankreus kondigt op 3 oktober een sanering aan in België.

ING België heeft de vakbonden uitgenodigd voor een bijzondere ondernemingsraad op maandag 3 oktober. Op de agenda van de ochtendlijke vergadering staat één punt: ‘de actualisering van ons businessplan’, vernam L’Echo. Die formulering laat er intern geen twijfels over bestaan: er is zeker en vast een herstructurering op til bij de bank.

De bijna 8.500 werknemers van de grootbank vrezen al enkele weken voor een grote herstructurering in het kantorennet. Dat bestaat uit 700 ING-kantoren en 500 zelfstandige agentschappen van dochter Record Bank. Daarmee is het kantorennet hier vele malen groter dan dat in Nederland, de thuismarkt van moedergroep ING.

ING België weigerde meer informatie te geven. Dat is een opmerkelijke evolutie in de communicatie, want enkele dagen geleden stelde de bank iedereen nog gerust dat het louter en alleen om ‘geruchten’ ging. Bij de directie klonk het dat ‘niets in de pijplijn zat’.

Welingelichte bronnen wijzen erop dat de recente communicatie geheel in de lijn ligt met de procedures van de wet-Renault bij grote herstructureringen. In het geval van collectieve ontslagen is de werkgever verplicht het personeel als eerste in te lichten.

Mogelijk niet toevallig organiseert de groep ING ook op 3 oktober een ‘investor day’ in Londen, waarbij de aandeelhouders op de hoogte gebracht worden van nieuwe ontwikkelingen. Dat doet vermoeden dat een herstructureringsoperatie niet beperkt zal blijven tot ons land.

De financiële sector kreeg deze maand al enkele klappen te verwerken. Bij de verzekeraar AXA België verdwijnen 650 banen tegen 2020. De sectorgenoot P&V schrapt er 300.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud