Advertentie
Advertentie

Nieuwe kandidaten voor onderdelen Optima Bank

©BELGA

Er hebben zich de voorbije dagen nieuwe gegadigden gemeld voor de overname van stukken van de omgevallen bank Optima. Mogelijk worden binnen een maand knopen doorgehakt.

Optima Bank werd midden juni failliet verklaard, nadat de Nationale Bank als toezichthouder onregelmatigheden in het beheer had vastgesteld. Al snel was er sprake van mogelijke overnemers, toch althans voor onderdelen van de financiële instelling. Het gaat om drie stukken: de tak financiële planning (de kernactiviteit), de verzekeringsdivisie en de resterende kredieten.

Voor de eerste twee onderdelen hebben zich onlangs nog nieuwe kandidaat-kopers gemeld bij de curatoren, vernam De Tijd. Als gevolg daarvan zijn er nu zowel voor de financiële planning als voor de verzekeringsportefeuille telkens drie tot vijf ernstige kandidaten.

Dat maakt dat de curatoren meer keuze hebben en dus mogelijk een betere prijs kunnen bedingen, wat goed nieuws is voor de schuldeisers van de failliete financiële instelling. Al moet worden gezegd dat niet alle kandidaten azen op dezelfde stukken. Sommige hebben enkel belangstelling voor een deel van een divisie, zoals het performante informaticaplatform dat werd gebruikt door de financiële planners, maar niet voor de klanten die via dat platform werden bediend. Voor de kredieten is de situatie minder duidelijk. Daar lijkt de belangstelling minder groot te zijn.

De curatoren hopen over ongeveer een maand knopen te kunnen doorhakken in de overnamedossiers.

Eerder in juli raakte bekend dat de groep Optima een deel van haar vastgoedactiviteiten kon slijten aan de Brusselse makelaar Office des Propriétaires (OP). Maar de verkoper is hier de afzonderlijke vennootschap Optima Global Estate. Die werd niet getroffen door het faillissement, maar is wel een onderdeel van dezelfde holding Optima Group.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud