Advertentie

Nog één kandidaat voor Delta Lloyd Bank

©BELGA

De Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd onderhandelt nog met één partij voor de verkoop van zijn Belgische bankdochter. Maar de deal gaat alleen door tegen 'acceptabele voorwaarden'.

Er is nog geen klaarheid over de toekomst van Delta Lloyd Bank België. De Nederlandse verzekeraar zette zijn Belgische banksector in oktober in de etalage, om ook in België te focussen op verzekeringen. 

In de marge van de halfjaarresultaten geeft Delta Lloyd een update over dat verkoopsproces. In de eerste helft van 2014 startte de groep besprekingen op met 'diverse gegadigden', maar inmiddels kreeg één niet nader genoemde partij exclusiviteit. Maar Delta Lloyd laat weten dat een verkoop 'alleen tegen acceptabele voorwaarden' zal worden gesloten.

Delta Lloyd Bank Belgiê is niet alleen weinig strategisch in de schoot van een verzekeringsbedrijf, de bank mist ook omvang om op te boksen tegen de dominante spelers in België. De bank situeert zich tussen de tiende en de twintigste plaats op de Belgische ranglijst, met 171.000 klanten, 55 eigen kantoren, 75 zelfstandige agenten en maximum 2 procent marktaandeel.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud