Wissel van de wacht aan top KBC Asset Management

KBC is met zijn fondsentak KBC Asset Management een belangrijke speler op de Belgische fondsenmarkt. ©BELGA

Johan Lema volgt Dirk Mampaey op als CEO van KBC Asset Management.

KBC voerde een wissel door aan de top van zijn belangrijke fondsendochter KBC Asset Management. CEO Dirk Mampaey werd er pas opgevolgd door oudgediende Johan Lema. Dat blijkt uit een akte in het Belgisch Staatsblad. De wissel ging in op 1 september.

Mampaey stond sinds 2013 aan het hoofd van KBC Asset Management. Voor Lema, die al zijn hele carrière actief is bij KBC, is het een terugkeer. Hij leidde het fondsenbedrijf immers al in de periode 2011-2012. Daarna werd hij directielid van KBC België. Hij leidde het commerciële netwerk van de financiële groep in ons land.

In die functie wordt hij opgevolgd door Mampaey. Beiden wisselen dus gewoon van plaats. Daar is volgens woordvoerder Stef Leunens van KBC geen specifieke reden voor. 'Het hoort tot de normale dynamiek van een groot bedrijf dat mensen van functie wisselen. Dit is geen abnormale zaak.' In maart waren er al een aantal wissels aan de top van KBC. 

KBC Asset Management heeft ruim 210 miljard euro onder beheer en is buiten België ook actief in Ierland, Tsjechië, Hongarije en Slovakije. Polen staat eigenlijk ook nog op dat lijstje, maar KBC meldde een week geleden dat zijn Poolse fondsenactiviteiten worden verkocht aan PKO Bank Polski. In België heeft KBC Asset Management een marktaandeel van 34 procent. Elders ligt dat belang lager, maar in Tsjechië bijvoorbeeld gaat het toch nog om zowat een kwart van de markt.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content